تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
زیبای لعنتی

زیبای لعنتی

seyasi

فوايد خاکستر در درخت گردو

کارشناسان با تجربه در اکين نهال پس از سال هاي تحقيق و بررسي، به نتايج بسيار مهمي در اين زمينه رسيده اند. در اين مطلب اين تجارب با شما به اشتراک گذاشته خواهد شد.

فوايد خاکستر در درخت گردو

خاکستر چوب براي رشد درخت گردو بسيار موثر است و به عنوان يک کود از آن استفاده مي کنندخاکستر در درخت گردو اثرات عالي و مطلوبي را در رشد و بازدهي دارد و با استفاده اندازه و درست و منظم مي توان عملکرد خوبي را از نهال گردو  مشاهده کرد.

خاکستر چوب داراي مواد مغذي است که اين عناصر در رشد گياهان و درختان گردو تاثير بالايي دارد.براي همين مي توانيد با سوزاندن اضافه چوب هاي درختان که هرس شده اند و يا خود بر زمين افتاده اند به رشد درخت گردو کمک کنيد.

در ادامه مي خواهيم از اهميت خاکستر در درخت گردو و ميزان استفاده و عناصر مفيد موجود در آن بيشتر بگوييم.تا آخر اين مطلب نهالستان اکين نهال با ما همراه باشيد.

خاکستر چيست و چه اهميتي دارد

يک باغدار به دنبال راهي است تا بتواند ميزان بازدهي  درخت گردو خود را بالا ببرد. يکي از اين راه ها اضافه کردن و فراهم آوردن کود مفيدي است که داراي پتاسيم – فسفر و نيتروژن سه عنصر اصلي باشد.

برخي از راه هاي شيميايي براي تامين نياز درخت استفاده مي کنند اما مي توان از خاکستر چوب براي فراهم کردن اين سه عنصر اساسي و مهم استفاده کرد.

خاکستر به باقي مانده و پودر شده چوب مي گويند.سرشار از کلسيم و مواد آلي است و ميزان کيفيت بالا و پايين با توجه به نوع چوب بستگي دارد.

اهميت خاکستر در درخت گردو جايگزين کودشيميايي

از آنجايي که استفاده کردن از کود مي تواند براي بازدهي بهتر درخت از ميزان رشد تا کيفيت بسيار موثر باشد مي توانيد براي اثردهي بسيار بالا و به عنوان يک ماده ريزمغذي از خاکستر در درخت گردو استفاده کنيد.

کمبود هر کدام از سه عنصر اصلي در درخت گردو مي تواند موجب کاهش ميزان باردهي و کيفيت نهال گردو شود.با بررسي هاي انجام شده مي توانيد با خاکستر تا حد مطلوبي اين مشکل را رفع کنيد.

خاکستر در درخت گردو داراي سه عنصر اصلي پتاسيم – نيتروژن و فسفر است که در آن کلسيم نيز به مقدار بالا مشاهده مي شود.

استفاده از خاکستر در درخت گردو موجب برقراري تعادل در اسيديته شدن خاک مي شود.ميزان اسيدي بودن خاک جزو موارد مهمي است که هر چند وقت بايد بررسي شود.

استفاده از خاکستر در بازدهي درخت گردو موثر است.خاکستر در درخت گردو مي تواند ميزان ph خاک را بالا ببرد و ميزان اسيدي بودن خاک را کاهش دهد. موجب شود تا خاک خيلي بهتر و راحت تر بتواند مواد مغذي و مهم را جذب خود کند.از همين رو مي تواند بسيار مفيد باشد.

خاکستر در درخت گردو موجب دفع حشرات و آفات مي شود.برخي از کنه ها و حشرات و حلزون و موجودات ريز هستند که در خاک زندگي مي کنند و مي توانند برخي مواد مغذي درخت استفاده کنند با پاشيدن خاکستر در خاک درخت گردو مي توانيد تا ميزان زيادي اين آفات و موجودات را از بين ببريد.

خاکستر موجب جذب بهتر مواد در خاک مي شود و دليل علمي آن اين است که اگر ميزان اسيدي و قليايي بودن خاک زياد باشد نمي تواند مواد را جذب کند اما خاکستر تعادل را براي ميزان اسيدي بودن برقرار مي کند.

خاکستر در درخت گردو به تبادل هوا در ميان خاک ها کمک کرده و موجب نفش کشيدن لايه هاي خاک مي شود.

اهميت پتاسيم – فسفر و نيتروژن در درخت گردو و رشد آن مشخص است و مي تواند در کيفيت محصولات بسيار موثر باشد.نيتروژن که در فرايند متابوليک درخت گردو تاثير گذاشته و براي ساخت پروتئين مي باشد.کلسيم موجود در خاکستر نيز موجب تعادل در اسيدي و قليايي بودن خاک مي شود. و همين طور در رشد و بازدهي مي تواند تاثير بسياير بي نظير و بالايي را داشته باشد.

 

خاکستر چوب بهترين خاکستر است

وقتي مي گوييم از خاکستر در درخت گردو استفاده کنيد منظورمان هر نوع خاکستري که فلز – لاستيک و.. باشد نيست.

خاکسترها هم کيفيت متفاوتي دارند.بهترين خاکستر چوب است مي توانيد وقتي شاخ و برگ اضافه درختي را هرس مي کنيد در منطقه اي دور از باغتان آنها را آتش زده و خاکستر چوب را استفاده کنيد.

 

زمان و ميزان استفاده از خاکستر در درخت گردو

بهترين زمان استفاده از خاکستر زماني است که زمين خشک باشد و در آن لحظه بارندگي نباشد.و اينکه قبل از شکوفه زني و گل دهي درخت گردو از خاکستر استفاده شود بهتر است.فصل بهار را توصيه مي کنيم.

ميزان ph خاک بسيار مهم است و قبل از استفاده از خاکستر بايستي آنرا اندازه بگيريد. کم و زياد بودن پي اچ موجب اسيدي و قليايي شدن خاک مي شود و در باردهي بسيار موثر است.

مي توانيد از ورقه هاي کوچکي که براي اندازه گيري پي اچ خاک است استفاده کنيد يا اگر مي توانيد ميزاني از خاک را به آزمايشگاه برده و آنرا از ميزان کم و زياد بودن اسيدي بررسي کنيد.

اگر خاک اسيدي داشتيد از خاکستر در درخت گردو براي بهبود آن استفاده کنيد مي تواند بسيار موثر و مفيد باشد.

ميزان استفاده از خاکستر در هر 9 متر مي تواند حدود 2  تا 3 کيلوگرم باشد بعد از آن بايستي به خوبي خاک را شخم بزنيد تا در خور خاک برود.خاکستر داراي آهک مي باشد و ميزان اسيدي خاک را پايين مي آورد اما قبل از هر چيزي بايد آن را به خوبي بررسي کنيد بعد از خاکستر استفاده کنيد.

استفاده بي رويه و زيادي نه تنها موجب اصلاح و تقويت خاک نمي شود بلکه مي تواند مضر باشد.

نکات مهم در استفاده از خاکستر در درخت گردو

  1. براي استفاده از خاکستر در درخت گردو زمان مناسبي را در نظر بگيريد طوري که بارندگي و باد شديد نباشد.
  2. از خاکستر شيميايي مثل خاکستر آهن يا فلزات استفاده نکنيد مي تواند برايتان چون شيميايي است خطرناک باشد.
  3. حتما قبل از استفاده از خاکستر در درخت گردو خاک را بسنجيد با توجه به ميزان قليايي و اسيدي بودن آن از خاکستر چوب استفاده کنيد.
  4. براي استفاده از خاکستر در درخت گردو از دستکش استفاده کنيد.
  5. به دليل داشتن قابليت اشتعالي در نهال گردو جوان و تازه کاشت شده از خاکستر استفاده نکنيد.
  6. خاکستر را با خاک ترکيب کرده و استفاده کنيد. به تنهايي توصيه نمي شود.
  7. اگر درختان حساسي داريد مي توانيد در کنار درخت يکسري چاله يا گودال ايجاد کرده و سپس خاکستر را درون آنها بريزيد.

چگونه خاکستر درست کنيم

تهيه و آماده سازي خاکستر کار سخت و دشواري نيست تنها به توجه و کمي احتياط نياز دارد.

در ابتدا بگوييم هر چقدر کيفيت خاکستر بالاتر باشد اثردهي بيشتر است.براي آماده سازي خاکستر از چوب مرغوب و مناسب استفاده کنيد. حواستان باشد در مابين آنها هيچ پلاستيک و آهن و .. نباشد.

سپس آنها را در منطقه اي خلوت بسوزانيد و بگذاريد به خوبي بسوزد.سپس خاکستر بدست مي آيد و صبر کنيد تا به خوبي سرد شود.

حتما اين عمل را در هواي خشک بدون وزش باد انجام بدهيد وگرنه تمامي خاکسترها جا به جا شده و در هوا پخش مي شوند.

 

جمع بندي اهميت خاکستر در درخت گردو

کود جزو فاکتورهاي بسيار مهمي است که بايد به آن اهميت بدهيم.درختان به سه عنصر مفيد و مهم فسفر – پتاسيم و نيتروژن نياز دارند و براي تامين آنها در خاک مي توانيد از کودها استفاده کنيد.

چه بهتر کود ارگانيک باشد و از کودهاي شيميايي تا حدي دور شويم.کود خاکستر در درخت گردو اثرات مطلوبي دارد و در اين مطلب به طور کامل درباره اثرات کود خاکستر در درخت گردو – ميزان و نحوه استفاده و.. را توضيح داديم.

نهالستان اکين نهال جزو اولين و برترين مراکز فروش و عرضه نهال گردو در سراسر ايران است.انواع نهال گردو را بدون واسطه و با تضمين قيمت و کيفيت با شناسه معتبر و اصالت محصول عرضه مي کند.

همچينين يکي از معتبرترين نهالستان هاي فعال در اين زمينه در کشور ترکيه، نهالستان fidandeposu ميباشد. که نهال هاي با کيفيت بالا ارائه ميدهد.

 

 

موضوع :
برچسب ها : فواید,خاکستر,در,درخت,گردو,,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 3 اسفند 1400ساعت 11:37 توسط مرمر | تعداد بازديد : 58 | |

نگاهي جامع با شرايط کاشت درخت فندق

نگاهي جامع با شرايط کاشت درخت فندق

اکثر مردمي که در شهرها ساکن هستند رؤياي داشتن خانه‌اي روستايي و زيبا را دارند. براي اين خانه زيبا و رؤيايي درخت‌هاي زيادي در نظر گرفته مي‌شود. شايد هم شما اکنون اين خانه زيبا را داريد و مي‌خواهيد براي فضاي سبز آن درخت‌هاي با ثمر بکاريد. اگر قصد داريد درختي که زود ميوه بدهد انتخاب کنيد، فندق يکي از آن انتخاب‌ها خواهد بود. در ادامه اين مقاله قصد داريم که شما را با کاشت درخت فندق بيشتر آشنا کنيم.

https://www.authorstream.com/BrandMann9/

 

در نگاه اول واژه درخت فندق، براي اين درختچه‌ هاي کوچک فندق مي‌تواند بزرگ به نظر برسد؛ اما از آنجايي‌ که در بين افراد اين واژه جاافتاده است، ما نيز از واژه درخت براي آن استفاده مي‌ کنيم. نهال فندق نسبتاً سريع رشد مي‌ کند و حدوداً 3 تا 5 سال طول مي‌کشد که اين درخت به بار بنشيند. با توجه به جثه کوچک اين درختچه‌ها درصورتي‌که به‌درستي از آن‌ها مراقبت کنيد حجم قابل‌توجهي فندق به شما مي‌دهد که مي‌توانيد از خوردن آن لذت ببريد.

اين درختان فندق زادگاهي اروپا و آسيا دارد و ارتفاع آن در حالت نرمال 1.5 متر است. ظاهر اين درختان غالباً جمع‌وجور است به همين علت به‌راحتي مي‌توانيد آن‌ها را هرس کنيد. پس اگر فضاي کمي‌براي درختکاري داري. کاشت درختچه فندق پيشنهاد مي‌شود

تکثير فندق :

درخت فندق به روش‌هاي مختلفي قابليت رشد و کاشت دارد. روش‌هاي موجود براي کاشت درخت فندق به شرح زير است:

کاشت و جوانه گيري از بذر (خود فندق)

استفاده و جدا کردن پاجوش‌هاي درخت

روش خوابانيدن

به روش پيوند زدن

همان‌طور که گفتيم متدهاي گوناگوني براي کاشت فندق وجود دارد. در ادامه به توضيح هرکدام از اين روش‌ها خواهيم پرداخت. بهتر است متناسب با شرايط خود روش مناسب را انتخاب کنيد.

https://www.diigo.com/user/brandmann9?query=%40alphanahal.ir

الف- جنسي (با بذر):

تکثير فندق به وسيله بذر مانند اغلب درختان ميوه امکان پذير است. در ازدياد به وسيله بذر با کاشت فندق بلافاصله پس از برداشت همراه با پريکارپ به مقدار زيادي جوانه زني را کاهش مي دهد. حذف پوسته بذر مثل حذف پريکارپ جوانه زني را تا ?? درصد افزايش مي دهد. خواب بذر با يک دوره استراتيفيکاسيون به مدت ? ماه برطرف مي شود. در صورتيکه فندق دير برداشت شود (آخر شهريور) پريکارپ ميوه ها سخت مي شود در اينصورت ابتدا يک دوره استراتيفيکاسيون گرم در ?? درجه سانتي گراد ضروري است و بدنبال آن بذور فندق بايد در معرض يک دوره سرما (? درجه سانتي گراد) قرار گيرند. در ميوه هايي که زود برداشت مي شوند (آخر مرداد) آندوسپرم و جنين اغلب به اندازه کافي رشد نمي کند و جوانه زني اين قبيل بذور بخوبي صورت نمي گيرد. براي از بين بردن خواب بذور فندق اگر آنها را به مدت ? هفته در معرض سرماي ? درجه سانتي گراد قرار داده و سپس به ?? درجه سانتي گراد منتقل شوند اسيد جيبرليک در بذر تجمع يافته و موجب جوانه زني مي شود.

ب- روش تکثير غير جنسي (رويشي) عملي و آسان تر مي باشد :

?- پاجوش : پاجوش ها شاخه هايي هستند که از جوانه هاي نابجاي ريشه به وجود مي آيند و براي تکثير فندق مي توان خاک پاي درخت را کنار زده و اين شاخه ها را جدا نموده و در محل مورد نظر کاشت.

?- خوابانيدن : خوابانيدن فندق به دو صورت خوابانيدن کنده اي و کپه اي صورت مي گيرد و در هر دو روش ابتدا بايد نهالي را که به عنوان پايه مادري انتخاب مي کنيم در سال اول از سطح خاک کف بر نموده و با خاک دادن پاي پاجوش هاي روئيده شده آنها را ريشه دار نموده و در محل اصلي مي کاريم.

?- پيوند : فندق را مي توان مانند ساير درختان ميوه با پيوند زدن ارقام اصلاح شده روي پايه هاي بومي و اصلاح شده تکثير نمود و براي پيوند زدن از انواع پيوند جوانه مي توان استفاده نمود.

اگر در فندق گرده هاي يک رقم با مادگي ارقام ديگر سازگاري داشته باشد سبب باردهي خوبي خواهند گرديد.

ميوه هاي فندق پس از رسيدن بر روي زمين مي ريزند ميوه هايي که به روي زمين مي ريزند در اثر رطوبت خاک تغيير رنگ مي دهند از اين رو براي جلوگيري از آن بايد در اولين فرصت پوست ميوه ها جدا شود.ميوه ها در طول فصل بايد ? تا ? بار جمع آوري شوند. عملکرد درختان فندق بسته به سن و قدمت درخت فاصله کاشت ، عمليات آماده سازي خاک و عوامل ديگر متفاوت است اگر يک هکتار باغ ???? کيلوگرم محصول توليد کند محصول خوبي داشته است عملکرد درختان، بارده از سالي به سال بعد دچار نوسان مي‌گردد.

کاشت درخت فندق به‌ وسيله بذر:

اگر براي برداشت محصول عجله‌ اي نداريد کشت به‌ وسيله بذر مي‌ تواند بسيار اقتصادي باشد. کافي است فندق تازه را پوست بگيريد. آن‌ها را در آب غوطه‌ور کنيد و مغزهايي که در بالاي آب شناور شد دور بيندازيد. بعدازآن مي‌توانيد مغزها را درون دستمال مرطوب نگه‌داريد.

علاوه بر دستمال مرطوب مي‌توانيد آن‌ها را درون خاک گلدان‌ هاي جداگانه بکاريد و منتظر شويد که جوانه سبزرنگ و زيبا از دل بذر سر بزنند و از خاک بيرون بيايند. بعد از جوانه زدن بذرهاي فندق زماني که به ارتفاع حدوداً 25 سانتي رسيدند در ابتداي فصل پاييز آن‌ها را در خاک و به فاصله حدود 4.5 متر بکاريد. عمق مورد نياز براي کاشت اين جوانه‌ ها حدود 8 سانتي‌ متر است. مراقب باشيد براي محافظت از بذرها بايد در زمستان با يک‌ لايه مالچ آن‌ها را بپوشانيد.

تکثير از طريق خوابانيدن گياه

مهمترين روش تکثير اين گياه، خوابانيدن است. توجه کنيد روش خوابانيدن شيوه هاي مختلفي دارد که براي درختان فندق از شيوه خوابانيدن تپه اي استفاده مي شود. يعني مخلوط خاک به شکل تپه اي کوچک بر روي ساقه هاي کوتاه شده گياه مادري قرار مي گيرند تا اين ساقه ها در بين چنين مخلوط خاکي توليد ريشه کنند. در اين روش گياه فندق در طي زمستان که در حال رکود است کف زني مي شود يعني شاخه هاي آن از نزديک سطح زمين قطع مي شوند . اين کار باعث مي شود که با آمدن بهار، شاخه هاي جديدي مجددا و از ريشه هاي گياه رويش کنند. البته عمل کوتاه کردن ساقه ها در بهار نيز انجام مي شود زيرا اگر اجازه دهيم جوانه هاي گل روي اين شاخه ها شکل بگيرند در واقع گياهاني را که قرار است از اين طريق تکثير کنيم ضعيف کرده ايم. همچنين برخي از پرورش دهندگان اجازه مي دهند که از ميانه اين شاخه ها ، يک يا دو شاخه بلند شوند و برگ سار داشته باشند تا در غذا سازي براي ريشه هاي گياه مادري (و نه ريشه هايي که قرار است روي بدنه ساقه ها شکل گيرد) نقش داشته باشند و به اين مسئله کمک بکنند اما مابقي ساقه ها در اين مقطع زماني يعني اوايل بهار مجددا تا نزديکي سطح زمين کوتاه مي شوند. سپس به شاخه تا اوايل تابستان اجازه رشد داده مي شود که در اين زمان شاخه ها به ضخامت حدود 1-0.5 سانتيمتر مي رسند.

تکثير از طريق پيوند زدن

شيوه پيوند يکي ديگر از راه هاي کاشت و پرورش فندق است . يعني پايه از يک نوع و قسمت تاج از نوعي ديگر است. معمولا پايه از انواعي انتخاب مي شود که داراي خصوصيت خوب ريشه دهي و گستراندن ريشه در خاک و همچنين توليد کم پاجوش باشد و ارقامي که داراي خصوصيات و کيفيت بالاي ميوه هستند براي تاج انتخاب مي شوند و روي پايه با استفاده از روش پيوند قرار مي گيرند. از شيوه هاي مختلف پيوند همانند انگليسي، پيوند زبانه اي و يا شکافي به منظور انجام عمل پيوند استفاده مي شود.

کاشت با استفاده از پاجوش

درخت فندق عموماً پر ريشه هستند و گه گاهي پاجوش‌هايي از ريشه به سطح خاک مي‌آيند. براي تکثير درخت فندق شما مي‌توانيد از اين پاجوش‌ها استفاده کنيد. براي اين کار در اواخر پاييز که درخت تازه به خواب‌رفته است اطراف پاجوش را به‌آرامي بکنيد. پاجوش را جدا کنيد و بافاصله 4.5 متري از درخت ديگر بکاريد.

کاشت فندق با استفاده از نهال

شما مي‌توانيد با کاشت نهال فندق درخت‌ هاي زيبا داشته باشيد. براي اين کار در فصل پاييز و زمستان زماني که نهال در خواب است در خاک باغ و باغچه خود بکاريد. دليل کاشت درخت در زمان خواب کاهش استرس گرمايي و کاهش نياز به آبياري است.

براي کاشت نهال فاصله کاشت درخت فندق را 4.5 تا 6 متر اندازه بگيريد. براي کاشت ريشه چاله را به‌ اندازه ارتفاع ريشه بکنيد و عرض حفره بايد به‌اندازه دو برابر عرض ريشه‌ها خاک را بکنيد که هوادهي کافي به خاک اطراف ريشه صورت بگيرد.

کاشت نهال فندق در گلدان چگونه ممکن است؟

همان‌طور که گفته شد فندق درختي است که ريشه‌ هاي آن رشد بالايي دارند. پس به همين دليل اگر قصد داريد درختچه فندق زيبايي داشته باشيد بايد آن را درون زمين بکاريد. در مراحل اوليه امکان کاشت فندق در گلدان وجود دارد. براي کاشت درخت فندق در گلدان مراحل زير را پيش بگيريد.

  • مغز فندق خام را با دقت بي اينکه به آن آسيبي بزنيد از پوست جدا کنيد.
  • مغزها را درون دستمال نخي يا کاغذي نم‌دار قرار دهيد و دستمال را در ظرف دردار که تهويه مناسب دارد بگذاريد. (مي‌توانيد در ظرف را سوراخ‌ ريز بکنيد.)
  • هرروز محيط و دستمال را مرطوب کنيد.
  • بسته به شرايط محيطي حدود يک تا دو هفته زمان مي برد که ريشه‌ها از فندق بيرون بياييد.
  • بعد از چند روز که ريشه‌ ها بيرون آمد کم‌ کم جوانه‌ ها و برگ نيز بيرون ميزند.
  • بعد از رشد ساقه و برگ جوانه را به خاک منتقل کنيد به صورتي که تمام ريشه در خاک و ساقه و برگ از خاک بيرون باشد.
  • بستر خاکي مناسب درخت فندق مي‌ تواند شامل خاک باغچه، مقداري ماسه، خاک سبزي‌ ها، خاک‌ برگ و ترکيب پيت ماس باشد.
  • بعدازاين که جوانه شما به 30 سانتي‌متر رسيد آن را به خاک باغ يا باغچه منتقل کنيد.

شرايط جوي مناسب

با توجه به اينكه گلدهي وگرده افشاني درختان فندق در فصل زمستان صورت مي گيرد، وجود باد هاي شديد و سرد موجب جلوگيري از گرده افشاني و تلقيح مي گردد. همچنين باد هاي سرد باعث خم شدن تاج درخت و ايجاد سوختگي در سر شاخه هاي جوان و حاشيه برگها مي شود.

بادهاي گرم و خشك نيز در فصل تابستان باعث سوختگي سر شاخه ها و حاشيه برگها مي.گردند. يکي از شرايط کاشت درخت فندق اين است که از كشت فندق در مسير بادهاي سرد و يا گرم و خشك بايد اجتناب نمود و يا اينكه از درختان.باد شكن براي محافظت در برابر باد استفاده نمود .

خاك مورد نياز درخت فندق :

‌درخت فندق از جمله درختاني است كه  عموماً با هر خاكي سازش دارد. اما براي رشد بهتر و توليد ميوه بيشتر نياز به خاكي دارد كه نيمه عميق تا عميق ( بيش از ?? سانتيمتر )‌باشد و قدرت جذب آب بيشتري داشته باشد. مانند : خاكهاي رسوبي ‌،‌ رسي و شني ورسوبي و شني يا خاكهايي كه به اندازه كافي رس داشته باشند . خاكهاي سبك ،‌ يعني شني و رسي كه قابليت نفوذ آب در آنها به خوبي وجود داشته باشد . خاكهاي قليايي با PH مختلف كه با آنها سازش نسبي دارد . خاكهاي اسيدي با PH حدود ? كه سازش فندق در چنين خاكهايي بهتر از زمينهايي است كه PH آنها از ??? به بالا باشد . با آنكه ميزان آهك فعال در خاك چندان ربطي با PH ندارد و درخت فندق بيش از هر درخت ميوه ا ي با آن سازش دارد ،‌با اين حال آزمايشهاي انجام شده نشان داده است كه باغ هاي فندق نبايد در زمينهاي احداث شوند كه ميزان آهك فعال آنها از ?? درصد بيشتر باشد و چون ريشه درخت فندق به خفگي در خاك نيز حساسيت دارد، لذا كاشت آن در اراضي فاقد زهكشي مرطوب، فشرده، رسي، سنگين و غير قابل نفوذ، يا در خاكهايي كه پس از بارندگي آب خيز باشند، توصيه نمي شود.

آبياري فندق :

يکي از اساسي ترين نياز براي درخت فندق وجود اسيد آبسيسيک کافي در اطراف ريشه ها و وجود رطوبت کافي (رطوبت نسبي حداقل ?? درصد) در محيط اطراف درخت است زيرا ريشه هاي سطحي و برگهاي پهني دارد مناطقي که داراي بارندگي متوسطي بوده و توزيع بارندگي نيز در طول فصل مناسب است براي کاشت موفقيت آميز فندق خيلي مناسب هستند.آبياري منظم باغهاي احداث شده فندق سبب مي شود :

ميزان گيرايي نهال هاي کاشته شده افزايش يابد و سيستم ريشه بندي آنها تقويت شود.

رشد گياه تسهيل و تسريع شود.

کيفيت و کميت محصول افزايش يابد.

دور آبياري بسته به شرايط آب و هوايي و خاک از ? تا ? روز بوده و در طي دوره رشد به ????? متر مکعب اسيد آبسيسيک نياز دارد.

هرس کردن درخت فندق چگونه انجام مي شود؟

از آنجايي‌ که نهال فندق غالباً ارتفاع کمي دارد، شما مي‌ توانيد تصميم بگيريد که فرم باغ شما را درختچه‌ هاي فندق زيبا مي‌کند يا درخت فندق به آن بيشتر مي‌آيد. اگر مي‌خواهيد بعد از کاشت نهال فندق ترکيب درختچه‌ اي داشته باشد به هرس آن‌چناني احتياجي ندارد. تنها کافي است در ابتداي فصل بهار پاجوش‌هاي بيرون آمده از ريشه را جدا کنيد. جدا کردن پاجوش‌ها به تقويت ريشه کمک خواهد کرد.

در صورتي‌ که مي‌خواهيد نهال شما به درخت شبيه باشد، بايد شاخه‌ هاي پايين و آويزان را هرس کنيد. زماني که درخت شما فرم دلخواه را گرفت و به نحوي براي هرس کردن آماده شد. چند شاخه قطور و قوي را به‌عنوان تنه اصلي درخت انتخاب کنيد. پس‌ازآن پاجوش‌ها و شاخه‌هاي پايين نزديک به خاک را هرس کنيد.

 

هرس کردن بايد در فصل زمستان در اواخر يا در اوايل بهار صورتي گيرد. فرآيند هرس کردن را چند سال ادامه دهيد که شاخه‌هاي رهبر درخت شکل کلي آن را حفظ کنند.

نکات مهم براي کاشت درخت فندق

درخت فندق را در خاکي بکاريد که در آن مواد مغذي و معدني به ميزان کافي وجود داشته باشد تا ريشه بتواند رشد عالي داشته باشد و محصولات باکيفيت بهتري توليد شوند‌.

با توجه به اين که باروري درخت فندق به واسطه گرده‌ افشاني صورت مي‌گيرد، سعي کنيد درختان را به‌ صورت خطي و گروهي بکاريد تا زمان گرده‌ افشاني، ميزان بيشتري گرده فندق به دام بي‌افتد.

بعد از کاشت درخت فندق آبياري را به ميزان کافي انجام دهيد و اجازه ندهيد ريشه درخت براي مدت طولاني خشک بماند.

درخت فندق جزو درختاني است که مي‌تواند در اکثر خاک‌ها به رشد خود ادامه دهد اما براي توليد ميوه‌هايي بهتر و بيشتر نياز به خاک سبکي دارد که قدرت جذب آب در آن بالا باشد.

اگر در اطراف درختان فندق‌تان پاجوش هاي زيادي وجود دارد، سعي کنيد در زمان‌هاي مناسب آن‌ها را از ريشه جدا نماييد. در واقع جدا کردن پاجوش کمک مي‌کند ريشه بهتر تقويت شود و رشد آن نيز کاهش نيابد.

هرس درختان فندق را فراموش نکنيد و هر سال در اوايل فصل بهار، شاخه‌هاي اضافه و آسيب‌ديده را از درخت جدا نماييد تا انرژي و تغذيه موجود صرف آن‌ها نشود.

يکي از مهم‌ ترين اقداماتي که به شما کمک مي‌کند محصولات بيشتري برداشت نماييد، کوددهي صحيح است. در واقع باغداراني که از کودهاي کامل جهت تغذيه رساني درخت فندق بهره مي‌گيرند، مي‌توانند محصولات باکيفيت‌تري برداشت نمايند. بنابراين شما هم سعي کنيد در زمان‌هاي لازم با استفاده از کودهاي مناسب کار تغذيه‌دهي را انجام دهيد.

قبل‌ از اين‌ که سراغ کودهاي مختلف براي تغذيه رساني درخت فندق برويد، بهتر است آزمون برگ يا خاک را انجام دهيد و سپس با توجه به پاسخ آن کار کوددهي را به شکل بهتري انجام دهيد.

کوددهي درخت فندق بايد باتوجه به نيازهاي خاک و درخت انجام شود. فراموش نکنيد اين کار اگر بيش‌ از حد و به صورت غير اصولي صورت بگيرد، برگ‌ها يا ريشه درخت فندق دچار سوختگي مي‌شوند.

درخت فندق را در مکاني بکاريد که نور مستقيم خورشيد در روز حداقل حدود 4 الي 5 ساعت به آن جا بتابد. در غير اين صورت رشد درختان کاهش خواهد يافت و همچنين درختان شادابي نخواهيد داشت.

https://trello.com/u/brandmann9

https://www.blogtalkradio.com/brandmann9

 

 

موضوع :
برچسب ها : نگاهی,جامع,با,شرایط,کاشت,درخت,فندق,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 5 آبان 1401ساعت 20:19 توسط مرمر | تعداد بازديد : 67 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد